Vadí vám herny? Přijďte v pátek k referendu!

hazard1_m

Vadí vám herny? Přijďte v pátek k referendu!

Referendum k hazardu bude v pátek 7. listopadu od 12.00 do 20.00. A to ve 21 místnostech, v nichž se nedávno konaly volby. Hlasovací lístky a úřední obálky obdržíte na místě, křížkem pak označíte odpověď ANO či NE.

Otázka zní: „Souhlasíte s tím, aby Městská část Praha 1 učinila veškeré kroky vedoucí k zákazu provozování loterií a sázkových her, zejména výherních hracích přístrojů a interaktivních videoloterijních terminálů a jiných obdobných přístrojů uvedených v § 2 písm. e), g), j), l), m) bodu 2 a n) a § 50 odst. 3 zákona o loteriích a jiných podobných hrách, a to na celém svém území?“

Jinými slovy, chcete herny a na ně navázané jevy, jako je zvýšená kriminalita či výskyt narkomanů? A jakkoli starosta Lomecký tvrdí, že v Praze 1 už zůstala jen kasina, všichni víme, že některé herny s výherními automaty nadále fungují, například Na Perštýně. Přijďte jim říct NE!

A přijďte v dostatečném počtu, prosíme. Aby výsledek referenda byl pro vedení Prahy 1 závazný, musí se referenda účastnit aspoň 35 % obyvatel. Právě z toho důvodu iniciátor petice za vypsání referenda a člen petičního výboru Ondřej Černoš žádal radnici, aby referendum vypsala spolu s volbami. Starosta Oldřich Lomecký však posunul termín zářijového zastupitelstva, a tak zkrátil lhůtu potřebnou pro vypsání referenda tak, že nebylo možné jej s volbami stihnout.