Petra Kolínská pokračuje ve zlepšování funkčnosti veřejných prostranství na Klárově

Zelená náměstkyně primátorky pro územní rozvoj Petra Kolínská prosadila na Radě hl.m. Prahy zpracování koncepční studie úprav oblasti rušného  Klárova. Cílem studie je nově navrhnout veřejná prostranství v celé oblasti. Jde především o nové dopravní uspořádání. Důležitou součástí je i lepší napojení Klárova na další rekreační plochy: Letenské sady, Kosárkovo nábřeží a náplavku Cihelná.

Ačkoli se zde koncentruje velké množství pěších, zdejší veřejné prostory tomu vůbec nedostačují. I kvůli tomu je Klárov místem, kde se děje velké množství nehod – a to jak střetů chodců a automobilů, ale i automobilů a tramvají. Nepřehledný rozlehlý prostor křižovatek způsobuje mimo jiné najíždění a stání automobilů v tramvajových pásech. Důsledkem toho je zpomalení tramvajového provozu. Nepříjemný je Klárov i pro cyklisty. Je také velmi těžké dostat se odsud do sousedních Letenských sadů, Chotkových sadů i Jeleního příkopu. A ačkoli prostor Klárova přiléhá k vodě, nefunguje ani jako nábřeží, neboť od vody je oddělen množstvím bariér.

Více v článku Institutu plánování a rozvoje hl.m. Prahy.