Senátor Václav Hampl podpořil Zelenou pro jedničku!

Zelené Pro Jedničku vyjádřil podporu senátor Václav Hampl, který byl v roce 2014 zvolen na Praze 1 jako nezávislý koaliční kandidát za podpory Zelených. Publikujeme jeho vyjádření:

Na Praze 1 se jako zdejší senátor ale i předtím jako rektor Univerzity Karlovy pohybuji po značnou část dne. Nelze si proto nevšimnout arogantního vedení současné rady Prahy 1 v čele se starostou Lomeckým, které jistě pracuje v zájmu různých skupin, ale už to vypadá, že nikoliv tak v zájmu zdejších obyvatel, kterých bohužel navíc stále ubývá. Proto v komunálních volbách podporuji opoziční kandidátky a kvituji jejich slíbenou povolební spolupráci – konkrétně jde o Zelenou pro jedničku, Prahu 1 sobě, Piráty a také uskupení My, co tady žijeme. Řadu z osobností na těchto kandidátkách osobně znám a jsou nadějí, že dojde ke změně poměrů tak, aby centrum Prahy nebylo jen turistickým skvostem plným památek, ale zároveň příjemným místem k životu.

prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc.
senátor za Prahu 1
předseda Výboru pro záležitosti EU, profesor fyziologie na 2. LF, emeritní rektor Univerzity Karlovy