18. 3. 2011

– jarní cyklus neformálních debat o důležitých otázkách mezi vědou, společností a životním prostředím.

Máte rádi kávu, provokativní otázky a vědecké argumenty? Každý měsíc tři odborníci, aktuální téma a neformální diskuse. Můžete poslouchat, ptát se, odpovídat, souhlasit i zásadně oponovat. Každé předposlední úterý v měsíci, v literární kavárně Řetězová (Řetězová 10, Praha 1), od března až do letních prázdnin, začátek vždy v 18.00. Vystupte ze zajetých kolejí debat s vašimi kamarády, kolegyněmi a spolužáky. Nastupte do science café.

Začínáme již v březnu diskusí na téma ZDRAVOTNÍ DŮSLEDKY HLUKU A ZNEČIŠTĚNÍ OVZDUŠÍ

„Nedá se tu pořádně dýchat, nezdá se ti?!“ „Prosím? Mluv nahlas, špatně tě slyším!“

Hluk a znečištění ovzduší. Problémy, které trápí řadu obyvatel nejen velkých měst. Jaké důsledky pro naše zdraví může mít nadměrný hluk a znečištěné ovzduší? Jak se hladina znečištění měří? Existuje účinná obrana? Jak se bráníte vy?

Kdy: úterý 22. března, 18.00

Kde: literární kavárna Řetězová, Řetězová 10, Praha 1

S kým: Pozvání na diskusi přijali mimo jiné profesor Josef Syka z Ústavu experimentální medicíny AV CR, v. v. i., MUDr. Eva Rychlíková, odbornice na hodnocení zdravotních rizik, či Ing. Jan Kozyna, zakladatel o. p. s. Čisté nebe, společnosti, která usiluje o zlepšení stavu ovzduší v Ostravě.

Chcete-li mít jistotu místa k sezení, rezervujte si ho na adrese kancelar@zelenykruh.cz.